Annie Baker door Tristero - Circle Mirror Transformation

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater

In het lokale gemeenschapscentrum organiseert dramadocente Tine een cursus ‘Speltheater voor volwassenen’. Slechts drie cursisten schrijven zich in: Raf, een gescheiden meubelmaker; Lauren, een zelfbewuste middelbare scholier en Theresa, een voormalige actrice. Om de groep wat groter te maken neemt Ludo, de echtgenoot van Tine, ook deel aan de workshop.
Doorheen de schijnbaar onschuldige drama-oefeningen en rollenspelen geeft iedereen zich steeds meer bloot. De personages geraken emotioneel met elkaar verwikkeld, met alle spanningen van dien. De theaterlessen beginnen meer en meer op een soort dramatherapie te lijken…

Circle Mirror Transformation van Annie Baker is typisch Tristero-materiaal: de tekst zit slim in elkaar, speelt met theatercodes, is grappig én schrijnend. De personages zijn complex en heerlijk herkenbaar in hun klein-menselijkheid.

Ann Tuts (De Kampioenen, Bevergem, …) tekent voor de rol van verwaaide dramadocente Tine. Julie Delrue (Studio Orka, Chantal, …) neemt de rol van Theresa op zich. Peter Vandenbempt en Youri Dirkx van Tristero spelen Ludo en Raf. Leila Benchorf maakt haar debuut als Lauren.

Circle Mirror Transformation van Annie Baker (°1981) ging in 2009 in New York in première en ontving in 2010 de Obie Award voor Best New American Play.
Het stuk kent nu haar Vlaamse première.

Productie van Tristero, in coproductie met Kaaitheater en Perpodium
Met de steun van de Tax Shelter van de Federale Overheid, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

www.tristero.be

Wanneer

tot

Locatie

OC De Stekke
Sint-Maartensplein 12
8560 Moorsele

Price

Basistarief: € 18
-26 jaar: € 16

Reservaties

Organisatie

CC Wevelgem
Annie Baker door Tristero - Circle Mirror Transformation

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?