Sinterklaaszoektocht

Sinterklaaszoektocht

Wie helpt de Sint zijn Pieten zoeken?

Op zondag 21 november ontvangt Wervik hoog bezoek: dan komt de Sint naar het Tabaksmuseum afgezakt! Vooraleer de kinderen de Goedheiligman ontmoeten, maken ze eerst een wandeling doorheen het centrum van Wervik & Geluwe en gaan ze op zoek naar zijn ondeugende Pieten. Die blijken - jawel- vermist te zijn... 

Onderweg zijn verschillende haltes voorzien met animatie (o.m. in beide bibs) en een hapje/drankje. Een treintje pendelt tussen beide kernen. De speurneuzen ontvangen een verrassingspakket bij de start en krijgen na afloop een heus Pietendiploma en uiteraard een zakje lekkers mee naar huis. Maak je klaar voor een spetterende gezinsnamiddag!

Praktisch
  • zondag 21 november - start vanaf 13 uur (kies je vertrekuur bij inschrijving)
  • vertrek aan Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63)
  • Prijs: € 10/kind (volw. = gratis, max. 2 volw./gezelschap) - incl. catering en Pietenpakket (voor elk kind). Sociaal tarief via UiTPAS.
  • Deelnemers kunnen na afloop het kinderboekje 'Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka' van auteur Kathleen Amant in de bib kopen aan de voordeelprijs van €3/stuk. Deelnemers die lid zijn van de Gezinsbond kunnen dit gratis afhalen (1ex./gezin).
  • Meer info en inschrijven (mogelijk vanaf 18 oktober tot uiterlijk 14 november) via onderstaande knop of aan de balie van de toeristische dienst (Koestraat 63), Cel Vrije Tijd (stadhuis) of Buurtcentrum De Kier (Gosserieslaan 4).

Sinterklaaszoektocht 21/11/2021

Organisatie: de stadsdiensten Bib, Cultuur, Jeugd & Gezin, Welzijn, Toerisme & Museum i.s.m. de Gezinsbond Wervik en Geluwe

Sinterklaaszoektocht - Piet

Niet vrij op zondag 21 november?

Geen paniek... de wandeling kan je ook individueel in gezinsverband afstappen (zonder animatie en catering) van 22 november t.e.m. 5 december.

Het pakket kost € 10/stuk en kan je afhalen in de bib van Wervik en Geluwe. Het boekje kan je er ook apart kopen voor € 3 extra (tot uitputting voorraad!)

Tekenwedstrijd

Kleur de kleurplaat op de flyer in, neem ze mee op zondag 21 november en geef ze persoonlijk af aan de Sint of stop ze in één van de speciale brievenbussen in de bib (Wervik of Geluwe) of in het buurthuis De Kier. Misschien win jij wel één van de 5 speelgoedbonnen t.w.v. € 25?

Ter info: in de Wervikse scholen werd in de week voor de herstvakantie een flyer met kleurplaat uitgedeeld (lager onderwijs t.e..m. 4de leerjaar).
Heb je de flyer  niet gekregen of ben je deze kwijt? Download deze dan via onderstaande bon.

Wedstrijdformulier