Stad Wervik
Sint-Maartensplein 16
8940 Wervik

Tel. 056 30 01 01
Fax 056 95 21 49
info@wervik.be

De Belbus : Busje komt zo !

nieuwsdetail

Naast de vaste buslijnen van De Lijn kunnen de inwoners van Wervik en Geluwe ook gebruik maken van de belbus.  De belbus heeft geen vaste routes of dienstregeling en rijdt alleen op aanvraag.  Toch is het geen taxidienst, de belbus stopt alleen aan haltes van De Lijn die op voorhand werden aangevraagd bij de belbuscentrale.


belbus

De belbus is ideaal om korte en middellange afstanden af te leggen.  Het is voordelig, veilig en vlug.  De prijs voor een ritje met de belbus ligt neit hoger dan een ritje met een gewone De Lijnbus.  Bovendien heeft de stad Wervik ervoor gezorgd dat de belbus volledig gratis is voor alle inwoners van Wervik op vrijdag (marktdag) binnen het grondgebied van Wervik.  Bij het opstappen toont u uw identiteitskaart aan de chauffeur en u ontvangt een gratis biljet.

De procedure om van de belbus gebruik te maken is eenvoudig.  U belt het nummer 059 56 52 56 waar een medewerker van De Lijn u verder zal helpen.  U vermeldt tijdens het gesprek, dat minimum twee uur voor de geplande reis plaatsvindt, de volgende gegevens :
.    uw naam of klantnummer
.    de dag en het gewenste uur van vertrek
.    de gemeente en de op- en afstaphalte
.    of u wilt overstappen op de trein
De telefooncentrale van de belbus kunt u bereiken op weekdagen van 06.30 tot 19.00 uur en op zaterdag, zondag en weekenddagen van 08.00 tot 19.00 uur.

Het telefonisch vastleggen van de belbus hoeft geen rem te zijn voor doven, slechthorenden of mensen met een afasie om gebruik te maken van de belbus.  Voor hen is er een faxnummer waar ze de belbus kunnen vastleggen : 059 56 52 36.

Eens de reservatie een feit is, komt de belbus u ophalen aan de afgesproken halte op het afgesproken tijdstip en kunt u onbezorgd, veilig en vlot reizen naar uw bestemming.

Meer informatie bij de mobiliteitsambtenaar van de stad Wervik : Thijs Speleers, Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik - 056 95 21 33 - mobiliteit@wervik.be


Datum van het bericht: 02-12-2010


Huidig nieuwsoverzicht