De Lijn : nieuwe tarieven, een nieuwe manier van reizen

feb
10

Op zondag 01 februari 2015 traden de nieuwe tarieven van De Lijn in voege.  We zetten graag nog eens de belangrijkste wijzigingen op een rijtje :

Van zones naar minuten : Het zonesysteem (korte en lange ritten) wordt vervangen door een tijdsysteem.  Met een biljet of een Lijnkaart kun je voortaan 60 minuten onbeperkt overstappen.  Na 60 minuten, mag je je begonnen rit afmaken.  Met een sms-ticket kun je ook overstappen, maar het is exact 60 minuten geldig.  Na 60 minuten moet je een nieuw vervoerbewijs kopen.

Minder losse vervoerbewijzen : Ook het aantal varianten van vervoerbewijzen vermindert.  Er komen drie tarieven voor losse vervoerbewijzen : een biljet, een sms-ticket en een rittenkaart (Lijnkaart). Dat vervangt de tien varianten van vroeger, die verschilden volgens aantal zones en verkoopskanaal.

Kinderen reizen niet meer gratis mee met een abonnee : Kinderen vanaf 6 jaar hebben voortaan een betalend vervoerbewijs nodig, ook als ze met een abonnee meerijden.  Speciaal voor hen is er nu de Buzzy Pazz - 12 jaar : een jaarabonnement aan € 50.  De voordeligste oplossing als ze minstens 17 keer heen en weer reizen per jaar.

65-plussers betalen vanaf 01 september : 65-plussers die in Vlaanderen gedomicilieerd zijn, rijden gratis tot en met 31 augustus 2015.  Vanaf 01 september hebben ze een betalend vervoersbewijs nodig.  Ook voor hen ontwikkelde De Lijn een jaarabonnement aan € 50.  Als ze minstens 17 keer heen en weer reizen per jaar, is dit het voordeligste vervoerbewijs.

Meer info : www.delijn.be

 

Aangemaakt op: 10/02/2015