Afbraak oude Leiebrug | 18 januari - eind mei UPDATE

Waterwegen en Zeekanaal NV laat wegeniswerken op en rond de Vrijdagmarkt en Nieuwe Leiebrug  uitvoeren. Deze fase start op maandag 6  februari. Volgens de huidige planning en zonder onvoorziene omstandigheden zullen deze werken tot uiterlijk midden mei duren. 

Geen doorgang Leiestraat

De aannemer zal de nodige werkzaamheden uitvoeren om de Nieuwe Leiebrug toegankelijk en ontsluitbaar te maken. De firma zal ook het overstort ter hoogte van optiek Hugo in de Leiestraat aanpassen. Dat heeft een effect op de verkeerssituatie:

 - Tijdens de werken is de Leiestraat een doodlopende straat. De rijrichting verandert. Je kan de Leiestraat enkel inrijden via het Sint-Maartensplein.

 - Om de toegankelijkheid van het stadscentrum optimaal te houden, worden enkele straten van rijrichting omgedraaid. Dat is het geval voor het stuk Nieuwstraat tussen de Sint-Medardusstraat en het kruispunt met de Donkerstraat en de Groenstraat. Wie vanuit de Koestraat komt, kan dus linksaf de Nieuwstraat inrijden. 

 - Ook de rijrichting in de Ooievaarstraat draait om. Via de Nieuwstraat kan je doorrijden naar het Sint-Maartensplein. Wie de Ooievaarstraat uitrijdt, moet op het Sint-Maartensplein rechts van de fontein rijden. Dit alles enkel voor licht verkeer (lichter dan 3.5 ton). Voor zwaar verkeer is een andere omleiding voorzien.

 

Volgende omleidingen zijn voorzien:

 - Voor verkeer vanuit Wervik Centrum en Menen richting kerkomgeving:

Afslaan aan Steenakker, via Duivenstraat en Magdalenastraat is de kerkomgeving bereikbaar. De Steenakker, Vlamingenstraat, Leiestraat en Speiestraat blijven toegankelijk, maar enkel voor lokale bediening. De Ooievaarstraat wordt immers van rijrichting omgewisseld. Vanaf 25 februari voorziet de aannemer een keerpunt voor wagens op het einde van de Leiestraat. Tussen 06 februari en 25 februari zal de Leiestraat enkel maar tot aan Slagerij Bart&Inge bereikbaar zijn.

 - Voor lokaal verkeer komende van Komen richting Wervik-centrum

De rijrichtingen van de Nieuwstraat en de Ooievaarstraat worden omgewisseld. Via de Sint-Medardusstraat kan je de Nieuwstraat inrijden om via de Ooievaarstraat het Sint-Maartensplein te bereiken. Van hieruit kan je de Leiestraat bereiken of verder rijden via de Vlamingenstraat.

 - Doorgaand verkeer vanuit Komen richting Menen en leveringen centrum (>3,5ton)

Zwaar verkeer kan het centrum bereiken via de Sint-Medardusstraat, Magdalenastraat, Ten Brielenlaan, Komenstraat, Lege Kruisse, Speldenstraat, Bakkerstraat, Molenstraat en de Vlamingenstraat.

 

 

Aangemaakt op: 13/01/2017